#μιαερώτηση για να αξιολογήσεις καλύτερα μια κατάσταση

by admin

Κάθε φορά αφού τελειώσω κάποια συνεδρία coaching ή δώσω ένα σεμινάριο, μπαίνω σε διαδικασία αξιολόγησης του εαυτού μου. Αυτή η διαδικασία είναι πολύ σημαντική για μένα γιατί με βοηθάει να κάνω όποιες αλλαγές χρειάζεται, ώστε όσοι έρχονται σε επικοινωνία μαζί μου να παίρνουν ακόμα μεγαλύτερη αξία από αυτά που έχω να προσφέρω.

Τις πρώτες φορές που έκανα αυτή τη διαδικασία ρωτούσα τον εαυτό μου «Τι μου άρεσε;» και «Τι δεν μου άρεσε;» στον τρόπο που είχα ενεργήσει. Με τον καιρό παρατήρησα, μάλιστα, ότι τις ίδιες ερωτήσεις έκανα και σε πολλές άλλες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα όταν γυρίζαμε ως οικογένεια από μια εκδρομή ή μια δράση μας ή ακόμα και το βράδυ ενώ τα παιδιά ήταν στο κρεβάτι τους και τους ρωτούσα τι τους άρεσε ή δεν τους άρεσε στην ημέρα τους.

μιαερώτηση by valexromastizoi

Έβλεπα όμως ότι με αυτές τις ερωτήσεις δεν έπαιρνα τις απαντήσεις που ήθελα, αυτές που θα με βοηθούσαν πραγματικά να αναβαθμίσω την υπηρεσία μου ή ακόμα και να σκεφτούμε τα ωραία που περάσαμε μέσα στη μέρα μας ή να έχουμε όνειρα γλυκά! Όταν άλλαξα την ερώτηση με το

Πώς θα μπορούσα να προσφέρω περισσότερα;

ή με το «ποια μία αλλαγή θα το έκανε ακόμα πιο αποτελεσματικό;» ή «τι να κάνω την επόμενη φορά για να φέρω το αποτέλεσμα που θέλω;» ή «τι να κάνουμε αύριο για να έχουμε ακόμα ομορφότερη ημέρα;» με βοήθησα να εστιάσω ακόμα περισσότερο σε αυτό που θέλω να φέρω, στη δημιουργία μιας υπέροχης εμπειρίας, μιας υπέροχης ημέρας.

Εσύ, όταν μπαίνεις στη διαδικασία αξιολόγησης κάποιου γεγονότος, της προσφοράς σου ή ακόμα και της ημέρας σου, τι ερωτήσεις κάνεις στον εαυτό σου; Άφησε το σχόλιό σου ή την εμπειρία σου στο σχετικό πεδίο πιο κάτω για να βοηθήσεις και τους άλλους να κάνουν αποτελεσματικότερες ερωτήσεις.


Αφήστε μια απάντηση